Welkom op de website van de PKN Niekerk Oldekerk Faan Enumatil

EUROPA KINDERHULP EUROPA KINDERHULP

Europa Kinderhulp (EKH) is een ‘non-profit’ organisatie zonder overheidssteun. Wij hebben geen betaalde krachten, iedereen is vrijwilliger.
De stichting is in het bezit van het CBF keurmerk.
Het doel van de stichting is bijstand verlenen aan hulpbehoevende kinderen, ongeacht nationaliteit, ras of religie.
De stichting richt zich daarbij op 3 basisvormen van hulp n.l.
- Onderbrenging bij vakantiegastouders binnen Nederland van kinderen van 5 t/m 12 jaar.
- Onderbrenging als groep in een daartoe geëigende accommodatie binnen en buiten Nederland met een adequate begeleiding, van kinderen van 5 t/m 15 jaar.
- Het geven van steun in natura ter plaatse, eventueel in samenwerking met andere, indien mogelijk, plaatselijke organisaties die te goeder naam en faam bekend staan.

Op de markt van liefdadigheid instanties zijn wij een kleine speler.
Op de markt van gelijkgestemde organisatie echter; de grootste   -het meest toonaangevend     -          praktisch ingesteld    -           nationaal en internationaal werkend       -     tussenpersoon tussen de vakantiegastouders en vakantiekinderen       -gesprekspartner voor o.a. zusterorganisaties en wet- en regelgevende instanties.

De werkzaamheden in de regio bestaan hoofdzakelijk uit het plaatsen van “kwetsbare’’ kinderen bij vakantiegastouders voor ruim 2 weken in de zomervakantie. Het betreft kinderen van 5 tot 12 jaar.
In de provincie Groningen komen kinderen uit Nederland, BelgiŃ‘, Duitsland en Frankrijk.
Om dit te realiseren zijn wij elk jaar op zoek naar mensen die iets willen doen voor een “kwetsbaar” kind, die bereid zijn hen een periode van rust, liefde, aandacht en structuur te geven.

Tevens zijn wij op zoek naar vrijwilligers om ons team te versterken.

Voor informatie kunt u contact opnemen met Marian Van Den Berghe, telefoon 0598-416369 of bezoek de website www.europakinderhulp.nl  en klik op regio Groningen.

Kerkdienst Liudgerkerk
datum en tijdstip 19-11-2017 om 9:30