Welkom op de website van de PKN Niekerk Oldekerk Faan Enumatil

Koffieochtenden in de Zaaier Koffieochtenden in de Zaaier

Het is alweer vier jaar geleden dat de koffieochtenden in De Zaaier van start gingen. Nog steeds met dezelfde vrijwilligers, die beurtelings, de bezoekers ontvangen. Er kwamen zelfs een paar gastvrouwen/heren bij, zodat  we  nu met veertien enthousiaste mensen zijn.
Eerder werd gestopt in de zomermaanden, de laatste twee jaar waren we ook in de vakantieweken aanwezig.
Iedere woensdagmorgen( uitgezonderd feestdagen) is in De Zaaier de koffie klaar en cake of koek gesneden, de deur van de oude kerk is open en bezoekers kunnen een kort of wat langer moment in de stilte van de kerk vertoeven en desgewenst een kaarsje aansteken.

Het blijkt dat het in onze dorpen in een behoefte voorziet. Een kopje koffie, een gesprek, een luisterend oor en aandacht voor elkaar. Deze dingen samen maakt dat het een plezier is om De Zaaier aan te doen, iedere woensdagmorgen tussen 10 en 11.30.
Er staat een pot voor een kleine vrijwillige bijdrage.

De mensen van de zorgboerderij aan de Zandumerweg maken sinds kort ook graag gebruik van deze geboden gastvrijheid. Eén van de bewoners kwam kortgeleden, samen met zijn begeleider, trakteren op taart na zijn verjaardag.

Aan het eind van het jaar wordt er meestal een activiteit georganiseerd, zoals bloemschikken, kransen maken enz. De afgelopen twee jaar was er in de decembermaand een advent / kerstconcert. In het voorjaar van 2011 was er een doopjurkententoonstelling.
De Zaaier is op deze manier, midden in de week, een plaats van ontmoeting geworden.

Het moet wel duidelijk zijn, dat op deze ochtenden een ieder welkom is, jong, oud, kerkelijk of niet-kerkelijk.

Eetcafe
datum en tijdstip 22-09-2017 om 17:00